Muzietaal Lokaal

Voor  Muzietaal Lokaal juni 2019 klik hier

De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch organiseren op 22 oktober 2018 om 20:00u in hun repetitielokaal (Elzenstraat 4, ‘s-Hertogenbosch) weer een open repetitie: MuzieTaal Lokaal. Dit is een  activiteit waaraan iedereen die het leuk vindt muziek te maken kan deelnemen. Doel van MuzieTaal is verbinden. Het verbindt oude en nieuwere muziek; jong en oud en muziekinstrumenten uit alle tijden.

Op de open repetitie-avond van 22 oktober worden nummers uit oude en nieuwere tijden ingestudeerd. MuzieTaal Lokaal is een initiatief van de Stadspijpers om iedereen die graag in een groep muziek maakt daartoe in de gelegenheid te stellen.

Er zijn heel veel solistische muzikanten die les hebben maar zelden of nooit in een ensemble hun vaardigheden kunnen laten horen. Voor onder andere die groep organiseren we MuzieTaal Lokaal. Maar zoals de naam al doet vermoeden is iedereen die lokaal muziek maakt en dat met een ander wil delen van harte welkom.  Het staat alle muzikanten, mannen en vrouwen, vrij om zich in te schrijven met hun eigen muziekinstrument. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En hoe groter de variëteit aan instrumenten, hoe groter de MuzieTaal.

De Stadspijpers spelen normaal oude muziek uit de zestiende eeuw op authentieke instrumenten uit die tijd. Maar ook zij gaan de uitdaging aan. Het uitdagende van MuzieTaal is dat er oude muziek op moderne instrumenten gespeeld gaat worden maar het omgekeerde is ook mogelijk. De Stadspijpers, wagen zich dan samen met alle deelnemers zich wagen aan modernere stukken.

Iedereen met basale of gevorderde muzikale vaardigheden, kan zich opgeven. Zelfs voor wie geen instrument meer heeft proberen de Stadspijpers instrumenten te lenen.

Wil je meedoen? Klik hier voor het inschrijfformulier.