De stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch


Willem Gerritsen, leermeester. 
Foto: Ineke Laeven-Broeksteeg

De Stadspijpers is een uniek ensemble, renaissance muziek spelend op historische blaasinstrumenten. Zo’n ensemble is in de wijde omtrek niet te vinden. 

Tijdens mijn conservatorium studie kwam ik in aanraking met barok-trombones en een aantal jaren later heb ik een tweetal van deze instrumenten gekocht, een tenor en een alt. Al snel kwam ik als professional in het oude-muziek wereldje terecht en heb meegedaan aan vele producties in binnen en buitenland. In deze periode ben ik me ook gaan bekwamen op onder andere schalmei, pommer en doedelzak. Deze instrumenten speel ik bij het middeleeuws ensemble De Blauwe Schuyt. 

Het bespelen van deze historische instrumenten is voor amateurs niet echt gemakkelijk. Toch kan elke amateur die bereid is daar wat tijd en energie in te steken een heel behoorlijk resultaat behalen. 

We werken als Stadspijpers samen om een goede performance neer te zetten zowel visueel als muzikaal in historische sfeer. Daarvoor zet ik mijn ervaring als muziekpedagoog en musicus in en met veel plezier.

Vele optredens heb ik al met ze meegemaakt in de periode tussen 2001 en 2007 en vanaf 2014 zowel nationaal als internationaal.

De stadspijpers zijn een hechte groep maar iedereen met passie voor het spelen van oude muziek is welkom om de groep te komen versterken. Hulp bij het leren spelen van deze instrumenten kan gemakkelijk ingezet worden. We repeteren op maandagavond intensief maar er is ook tijd voor ontspanning en gezelligheid. 


Er is nog ruimte voor nieuwe muzikanten. Klik hier voor meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *