2018

Een greep uit de activiteiten van
De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch in 2018

 

 

Op het programma van het eerste deel van 2018 staan:

MuzieTaal Lokaal : 29 september 2018

Op 29 september 2018 vindt opnieuw MuzieTaal Lokaal plaats.
Een feestelijke mix van Stadspijpers en gasten, replica’s van oude instrumenten en moderne instrumenten, hedendaagse muziek en renaissancemuziek. Interesse om mee te doen? Houd de datum én de website in de gaten!

Open repetitie 25 juni

Vóór die zomervakantie lijkt het ons leuk om nog een open repetitie te houden waarvoor we bekenden (dames, heren) waarmee we afgelopen jaar contact hebben gehad, maar ook anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de oude muziek,  uitnodigen hieraan deel te nemen.
Die repetitie vindt plaats op 25 juni vanaf 20.00 uur in onze thuisbasis aan de Elzenstraat 4 in ‘s-Hertogenbosch.
We willen dan met elkaar een paar uur muziek maken en afsluiten met fris of een biertje.
Je bent van harte uitgenodigd om met instrument(en) naar eigen keuze mee te komen spelen. Wij zorgen voor een muziekstandaard en wat stukken. Van jou verwachten we enkel goede zin om gezellig met elkaar muzikaal de zomer in te luiden. We zullen zorgen dat de stukken in de juiste stemming (ook voor moderne instrumenten) aanwezig zijn.
Als je komt, wil dan alsjeblief een bevestiging per mail sturen naar de afzender van deze mail of naar info@stadspijpers.nl. Als je denkt een instrument te bespelen in een bijzondere stemming, vermeld dat dan even. Zien we je de 25e?

Cornelis Schuyt-festival Leiden, 9 juni 2018

Leiden was de geboorteplaats van componist Cornelis Schuyt en ter ere van hem wordt een uitgebreid festival gehouden van 8 tot 10 juni 2018. Op zaterdag 9 juni zijn ook de Stadspijpers van de partij!

Maandag 28 mei 2018: Jack Mikkers nieuwe beschermheer

Burgemeester Jack Mikkers van ‘s-Hertogenbosch werd op maandag 28 mei geïnstalleerd als nieuwe beschermheer van de Stadspijpers. Op een gezellige repetitieavond ontving de kersverse beschermheer uit handen van Jan van der Horst, voorzitter van de Stadspijpers, een ingelijste brodsie met oorkonde. Er was een mini-concertje en de beschermheer heeft zich laten informeren over de muziek, de instrumenten en wat ons als Stadspijpers beweegt. We hebben de avond samen gezellig afgesloten.

  • Foto 1:  De nieuwe beschermheer laat zich uitgebreid informeren.
  • Foto 2: Miniconcert.
  • Foto 3: Burgemeester Jack Mikkers (links op de foto) ontvangt van voorzitter Jan van der Horst de ingelijste brodsie

(Foto’s: Gerard Monté)

 

18-20 mei 2018: 8e Internationale Festival van Stadspijpers
in Kings Lynn, Verenigd Koninkrijk

Sinds 2004 vindt elke twee jaar het Internationale Festival van Stadspijpers plaats, een festival waar Stadspijpers-formaties uit binnen en buitenland elkaar ontmoeten, naar elkaar luisteren én met elkaar muziek maken. Een weekend dat garant staat voor plezier, gezelligheid én mooie muziek. In 2016 vond het Festival nog in ‘s-Hertogenbosch plaats, dit jaar ontmoetten we elkaar in het Engelse King’s Lynn, waar de King’s Lynn Waits als gastheer optraden.

Enkele foto’s:

13 mei 2018: Traditionele bidtocht

Helaas ging de tocht door het slechte weer niet door en bleef de stoet binnenshuis in de Sint Jan.

21 april 2018: Sint Jorisdag met het gilde ‘De oude Schuts’

Traditiegetrouw werd het gilde ‘De oude Schuts’ op hun jaarlijkse feestdag in en naar de Sint-Jan begeleid.

(foto: Gerard Monté)

8 april 2018: Vestingdagen Grave

Op zondag 8 april waren de Stadspijpers aanwezig tijdens de ‘Vestingdagen Grave’, in het gevolg van Huib van Olden, wethouder van ‘s-Hertogenbosch.

Enkele foto’s (gemaakt door Gerard Monté):

 

27 januari 2018: Cursus Boschlogie

Een van de onderdelen van de cursus Boschlogie is de module Stadspijpers, waarin de historische achtergrond en de moderne geschiedenis van de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch uit de doeken wordt gedaan. En uiteraard hoort daar een miniconcertje bij.