2016

Een greep uit de activiteiten van
De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch in 2016

Kerstconcert 2016

Ook op het einde van 2016 hebben de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch samen met andere gezelschappen een sfeervol kerstconcert verzorgd.


Benoeming interim-voorzitter
Stichting Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch.

Het doet ons genoegen U te kunnen mededelen dat Theo Lauwers met ingang van 1 september 2016 de positie van interim-voorzitter van onze stichting heeft aanvaard.

Theo zal deze functie uitoefenen tot uiterlijk 1 oktober 2017 of totdat we voor die datum een nieuwe externe voorzitter hebben benoemd, zoals onze statuten voorschrijven. Theo volgt hiermee Gaby Westelaken op die eind vorig jaar de overstap heeft gemaakt naar Jazz in Duketown.

Theo is met tussenposen al jaren actief als dulciaanspeler bij de Stadspijpers en is recent nog actief geweest als projectleider van de organisatie van ons ‘International Festival of Town Pipers’, dat afgelopen juni in ‘s-Hertogenbosch heeft plaatsgevonden, als onderdeel van ‘De Wereld Van Bosch’.

We wensen Theo veel succes in deze nieuwe positie.

Het bestuur Stichting Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch


7e Internationaal Festival van Stadspijpers 2016.

In het eerste weekend van juni 2016, op 3, 4 en 5 juni 2016 werd in ‘s-Hertogenbosch het 7e Internationale Festival van Stadspijpers gehouden, in hetzelfde weekend waarin ook het festival ‘De wereld van Jeroen Bosch’ plaatsvond. tijdens het 7e Internationale Festival van Stadspijpers kon je luisteren naar de Stadspijpers, maar ook naar de vele buitenlandse gasten. Een buitengewoon gezellig en muzikaal spektakel, in prachtige weersomstandigheden.


Stille omgang, 1 mei 2016.

Op 1 mei 2016 speelden de Stadspijpers tijdens de Stille Omgang in ‘s-Hertogenbosch


Broederschap van het Gulden Vlies, 30 april 2016.

Op 30 april 2016 begeleiden de Stadspijpers de Broederschap van het Gulden Vlies.


Sint Joris, 16 april 2016

Op 16 april 2016 begeleiden de Stadspijpers het Gilde De Oude Schuts van de Citadelkazerne naar de Sint-Jan.


De Stadspijpers op school

De Stadspijpers komen ook op scholen om uitleg te geven over de muziek en de instrumenten van de late middeleeuwen en de renaissance. Hier zijn we op basisschool de Overlaet in Rosmalen.


Schijndel

Op 28 februari 2016 speelden de Stadspijpers in het Spectrum in Schijndel, samen met het bekende Bossche koor Capella Ducis


Opening Jeroen Bosch tentoonstelling door koning Willem-Alexander

Op 12 februari 2016 werd in ‘s-Hertogenbosch de grote Jeroen Bosch-tentoonstelling in het Noord-Brabants museum geopend door koning Willem-Alexander. De hele binnenstad stond in het teken van de magische schepselen die door Jeroen Bosch zijn bedacht en geschilderd. De koning, de genodigden en de Jeroen Bosch figuren liepen in een optocht van Sint Jan naar het museum. En uiteraard speelden de Stadspijpers passende muziek.

Heeft u hiervan toevallig foto’s? Wij houden ons van harte aanbevolen!


Heropening Raadskelder

Op 20 januari 2016 werd de Raadskelder in ‘s-Hertogenbosch feestelijk heropend