2014

Een greep uit de activiteiten van
De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch in 2014

 

Kerstconcerten, 20 en 21 december 2014

Op zondag 21 dec. 2014 vond ons kerstconcert plaats in het Jheronimus Bosch Art Center in ‘s-Hertogenbosch.

Medewerking werd verleend door het kamerkoor Capella Ducis uit ‘s-Hertogenbosch (onder leiding van Frans van de Loo) en het Culemborgs Kamerkoor (onder leiding van Hein Franssen) en een ensemble van strijkers.

Op het programma stond muziek van o.a. Durante, Lassus, Schuetz en Whitacre. Ook werden er bekende kerstliederen gezongen en gespeeld.
Foto’s: Gerard Monté


Ontvangst van de Chinese gouverneur, 14 okt. 2014

Op 14 oktober 2014 bracht Li Xueyong, gouverneur van de Chinese provincie Jiangsu (waarmee de Nederlandse provincie Noord-Brabant vriendschapsbanden onderhoudt) een bezoek aan Noord-Brabant.

Tijdens de ontvangst in ‘s-Hertogenbosch bij het Noord-Brabants Museum speelden de Stadspijpers op het museumplein. Foto’s: Gerard Monté


Het Zesde Internationale Festival van Town Pipers

September 2014, Gloucester, Engeland

Op 12-13-14 september 2014 werd alweer voor de zesde keer het tweejaarlijkse festival georganiseerd van ‘town pipers’, dus van ‘stadspijper-groepen’. In Nederland en de rest van de Benelux is er slechts een stadspijpergroep: de Stadspijpers van ´s-Hertogenbosch. In Engeland bestaan er echter nog vele townpiper-groepen. Elke twee jaar komen de groepen bij elkaar. In 2010 werd het festival in ‘s-Hertogenbosch georganiseerd, wellicht in 2016 opnieuw. Het festival van 2014 wordt gehouden in Gloucester, Engeland.

Tijdens het festival speelden de Stadspijpers op verschillende historische locaties in Gloucester met op zondag het gezamenlijke optreden van alle bands: “The Great Noyze”.

Meer informatie kunt u lezen in dit artikel


Boschparade 2014

Evenals in 2012 hebben de Stadspijpers een bijdrage geleverd aan de Boschparade, die in juni in ‘s-Hertogenbosch werd gehouden


Bidtocht 2014, meimaandviering

Tijdens de traditionele bidtocht op zondag 11 mei liepen en speelden de Stadspijpers mee


Sint Jorisdag, met het Gilde

Op 12 april 2014 begeleidden de Stadspijpers het Gilde De Oude Schuts van de Citadelkazerne naar de Sint-Jan. Foto’s: Gerard Monté


Diensten samen met Vughts Mannenkoor

Op 15 februari 2014 luisterden de Stadspijpers samen met het Vughts Mannenkoor diensten op in de Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch, een dag later in de H.Hart kerk in Vught.

Hieronder ziet u een foto (Gerard Monté):


Nieuwjaarsbijeenkomst bij de Stadspijpers, 11 januari 2014