2012

Een greep uit de activiteiten van
De Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch in 2012

 

Winterparadijs 2012

Tijdens het winterparadijs op de Parade in ‘s-Hertogenbosch heeft u ook de Stadspijpers in actie kunnen zien.


Groots optreden 8 oktober 2012 Azijnfabriek, ‘s-Hertogenbosch

Op 8 december 2012 vond in een uitverkochte zaal van de Azijnfabriek het gezamenlijke optreden van de Stadspijpers en Capella Ducis plaats. Er moesten helaas zelfs nog mensen weggestuurd worden omdat het maximaal aantal bezoekers overschreden werd. Bijgaand een aantal foto’s van Ineke Laeven-Broeksteeg om u een kleine impressie te geven:


De slag om Grolle (Groenlo)

Op 20 en 21 oktober 2012 waren de Stadspijpers aanwezig in Groenlo, waar elke paar jaar de ‘slag om Grolle’ uit 1627 wordt herdacht.
Tijdens dit spectacel is het dorpscentrum helemaal omgebouwd tot middeleeuwse stad, waar de verdedigers het opnemen tegen de troepen van Frederik Hendrik. Vele re-enectors spelen alles natuurgetrouw uit!


Frits van Vugt overleden

Op 28 oktober 2012 bereikte ons het droevige nieuws dat onze grootste fan en initiatief nemer tot heroprichting van de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch op 95 jarige leeftijd is overleden aan hartfalen.
Mede via deze weg willen wij ons gezamelijk medeleven betuigen aan de nabestaanden.
Wij zullen de heer Frits van Vugt blijven herinneren als een man wie verknocht was aan zijn stad ‘s-Hertogenbosch, medeoprichter van de Jeroen Bosch verkennersband en als initiatief nemer tot heroprichting van de Stadspijpers. En van nog heel veel meer. Met het heengaan van de heer van Vugt is er een enorm bevlogen cultuurliefhebber verloren gegaan voor de stad ‘s-Hertogenbosch.


Deelname Barokfestival 2012 Brindisi (Italië)

Elk jaar wordt in Brindisi het barokfestival gehouden, waar diverse nationale en internationale artiesten optreden.
Ook de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch waren erbij en hebben een prachtig optreden verzorgd. In verband met de hitte (In de avond nog rond de 30 graden!) dragen we aangepaste kledij.
Foto’s: Ineke Laeven-Broeksteeg
Meer informatie kunt u lezen in dit artikel


Bosch Parade 2012

Tijdens de Bosch Parade 2012 heeft u ons van een heel andere kant kunnen zien en horen!
Foto’s: Gerard Monté


Festival of Town Pipers 2012

Het tweejaarlijkse festival van Townpipers, dus groepen zoals de Stadspijpers, werd in 2012 gehouden in Colchester. Het was de vijfde editie van dit festival.
Hier waren tien Engelse groepen vertegenwoordigd, een Amerikaanse groep en natuurlijk ook de Stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch.
Meer informatie kunt u lezen in dit artikel


Stadspijpers in Thorn, 2012

In het historische stadje Thorn komen allerlei historische groepen in een optocht bij elkaar.